Archives for oktober2012


Garn Anbefaler : Asphyx – Deathhammer

06.03.12

 

Skive anbefaling : Asphyx – Deathhammer

Asphyx – Deathhammer

Udg. år. : 2012

Pladeselskab : Century Media

Kender i det at man har savnet noget helt vildt, men man kan ikke sætte fingeren på hvad det er?… Sådan havde jeg det indtil to måneder før det ny Asphyx album “Deathhammer” fik release d.27 Marts, 2012.

Efter Asphyx´s aldeles fremragende comeback album (9 års pause) “Death… The Brutal Way” var stilen lagt. Primitiv, beskidt ultradoomet old school death metal, var hvad førnævnte skive bød på. Med andre ord et gevaldigt spark lige i mellemgulvet på alle os der troede at old school, og Asphyx i særdeleshed , var blevet lagt i graven.

Med stor spænding har jeg i dagene op til “Deathhammer” skulle ramme gaden været som en lille dreng i en slikbutik, og “Deathhammer” været den store krukke med salmiakbolcher på øverste hylde.

Og jeg kan ligeså godt slå fast med det samme, at Deathhammer på ingen måde skuffer. Lyden er om muligt blevet endnu mere smadret, rådden og ægte. Her er ingen beatdetective, eller andre tekniske pre-produktions fiksfakserier. Hvad du hører, er hvad der bliver spillet (navnkundige Dan Swanö står iøvrigt for produktionen).

Fra første track Into The Timewastes ved du at det er Asphyx du har i ørene, og det kan næppe siges nok gange, at det er svært at holde nakken i ro til den hollandske dødsbattalion.

“Deathhammer” har et næsten perfekt mix af doomede knogleknusende tracks som Minefield, We Doom You To Death og Der Landser, og mere direkte midtempo death tracks som titelnummeret, Reign Of The Brute og Vespa Crabro (som er et insekt, og ikke en gammel scooter)

Dødsbalet sluttes perfekt af med den tunge og doomede closer As The Magma Mammoth Rises, og følelsen af at blive trådt under fode af en enorm mammut, er virkelig til stede i musikken.

Er man så heldig at få fat i mediabook udgaven af skiven, får man tilmed en ekstra cd med bla. den tyske udgave af Der Landser, 7″ versionen af Death… The Brutal Way singlen, samt et Celtic Frost cover og lidt andet guf + 3 Asphyx pins.

Hvis du ikke allerede har bestilt, eller købt dette mesterværk af en death skive, kan jeg kun opfordre dig til at gøre det med det samme.

This is true death metal you bastards!

Herunder kan du iøvrigt tjekke den officiele video til titelnummeret :